Equipment database

Search by location
tool/instrument
or process

• Search database •

NanoLabNL heeft drie nieuwe vouchers voor het MESA+NanoLab Twente uitgereikt aan de bedrijven Avantes, Qmicro en Measurement Science Consultancy. De vouchers, ter waarde van €7.500,- per stuk, geven recht op 50 tot 75 uur zelfstandig gebruik van de NanoLabNL-faciliteiten (inclusief training) en/of advies daarover. De vouchers zijn uitgereikt tijdens een startbijeenkomst van MESA+ NanoLab Twente op woensdag 28 augustus. De uitreiking viel samen met de internationale conferentie COMS 2013. Tijdens deze conferentie stond de commercialisering van micro- en nanotechnologie centraal.

Met deze vouchers kunnen de bedrijven op een laagdrempelige manier kennis maken met de onderzoeksfaciliteiten van het MESA+Nanolab Twente. Avantes zet de voucher in om onderzoek te doen naar de montage van een instelbaar optisch filter voor een miniatuur spectrometer. Het microtechnologiebedrijf Qmicro gebruikt de voucher voor een onderzoek naar het verticaal aanbrengen van elektrische connecties door een silicium wafer met als doel een elektrische verbinding te realiseren tussen chips. Hierdoor kunnen de chips in hoogte worden gestapeld of worden gecombineerd. De derde winnaar, Measurement Science Consultancy gebruikt de NanoLabfaciliteit om de bruikbaarheid van een eigen TIG-las concept nader te toetsen en de optimale procesparameters hiervoor te vinden. Dit moet uiteindelijk leiden tot een las van hogere kwaliteit.

Derde ronde

Inmiddels is een derde voucherronde door het Stichtingsbestuur uitgeschreven. Voor meer informatie over MESA+NanoLab Twente kunt u contact opnemen met Gerard Roelofs, hoofd MESA+NanoLab Twente.

 

GroupportraitVouchersTwente28August2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

News & Agenda Twente

Date: 2016-09-30

Location: Twente

Scale-up facility for microfluidic systems >>>

Date: 2016-09-14

Location: Twente

Network event: open innovations in nano- and microtechnology >>>

Date: 2013-09-06

Location: Twente

Twentse NanoLabNL-vouchers voor nanobedrijven >>>

Date: 2013-03-22

Location: Twente

Vijf innovatieve nano-bedrijven ontvangen Twentse NanoLabNL-voucher >>>